pátek 18. listopadu 2016

Vracejí se!


Letos je to třicet let, co se myšky Anča a Pepík poprvé objevily na papíře. A narozeniny oslavují novým pětidílným vydáním všech svých dobrodružství. Koncem října se na pultech objevil první svazek s červeným hřbetem, který se otvírá dlouhým příběhem Anča a Pepík na stopě, který poprvé vyšel jako samostatný sešit v r. 1989 v edici Ilustrovaných sešitů nakladatelství Panorama. Vytvořily jsme ho společně s mou sestrou Ivanou. Potom se Myšky přestěhovaly do časopisu Čtyřlístek, pro nějž už jsem je psala a kreslila sama.  V prvním svazku najdete kromě toho dlouhého i dalších osm příběhů z let 1991-1992.
Letos vychází svazky dva, ten druhý, zelený, je čerstvě venku z tiskárny a obsahuje čtrnáct dílů z let 1992-1994 .
K oběma knížkám, stejně jako k těm budoucím, jak doufám, napsali doslovy přední čeští komiksoví badatelé a nadšenci Tomáš Prokůpek a Pavel Kořínek. Doslovy jsou doplněny řadou dalších dokumentárních fotografií a obrázků.


První svazek koncem října...
...a druhý v listopadu.


Vychází v nakladatelství Práh, 112/104 stran, doporučená cena 299 Kč


5 komentářů:

  1. Byly mi ty pacičky nějaký povědomý...hezky Mimi zalistovala!

    OdpovědětVymazat
  2. Minulý týden zahlídl syn v Praze na výletě v metru tuhle reklamu na Anču a Pepíka. Od té doby mi tvrdí, že vychází další díly a chce na vánoce pouze ty dvě knížky. I když jsem mu tvrdila, že to nejspíš budou staré díly, nevěřil. Dnes si to našel sám a jeho zklamání nemá konce. . 1 - 3. díl zná zpaměti... a nic jiného nechce. Jitka Kadlecová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak že ho pozdravuju a je mi to líto, ale nové příběhy nebudou.

      Vymazat
  3. Korektura: "co se myšky (...) objevili"
    (Po přečtení spalte. =)

    OdpovědětVymazat